In de cursus waardevolle communicatie gaan we in op wat het betekent om goed met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kun je met elkaar communiceren op een manier die bijdraagt aan het welzijn van alle betrokkenen? We kijken naar wat het praktisch betekent om elkaar te horen, te verstaan en om met elkaar uit te wisselen.
Duur: 2 dagen van 10:00-16:00 uur
€ 435,00 excl.21 % btw.
Door middel van uitwisseling over bepaalde zingevingsthema’s diep je jouw eigen zingevingskaders uit en leer je ook over hoe anderen de wereld zien. Deze cursus is een combinatie van hoorcollege’s en werkonderdelen.
Duur: 4 bijeenkomsten van 2 1/2 uur
€ 175,00 inclusief 21 % btw
Locatie: Amsterdam
Cursus culturele antropologie
De live online cursus culturele antropologie helpt professionals die met hun product, dienst, beleid of managementstijl beter willen aansluiten op verschillende culturele achtergronden door gestructureerde en bruikbare handvatten te geven om (groeps)culturen beter te begrijpen.
Duur: 4 dagdelen van 2 1/2 uur
350,00 excl. btw excl. btw
Soort activiteit: Cursus (live online)
Extra informatie: Inclusief online leeromgeving en certificaat
Cursus culturele antropologie
De cursus culturele antropologie helpt professionals die met hun product, dienst, beleid of managementstijl beter willen aansluiten op verschillende culturele achtergronden door gestructureerde en bruikbare handvatten te geven om (groeps)culturen beter te begrijpen.
Duur: Cursus 2 dagen
500,00 excl. btw excl. btw
Locatie: Overal in Nederland
Soort activiteit: Cursus (fysiek klassikaal)
Extra informatie: Inclusief lunch, koffie/thee, online leeromgeving en certificaat
De cursus Interculturele communicatie en sensitiviteit helpt professionals die effectief willen communiceren met mensen met een andere culturele achtergrond, door hen handvatten en inzicht te geven in het verbeteren van hun communicatie.
Duur: 2-daagse cursus
435,00 excl. btw excl. btw
Locatie: Overal in Nederland
Studiedag etnografie
In deze intensieve interactieve studiedag worden de bouwstenen van de culturele antropologie d.m.v. een etnografie met de praktijk verbonden.
Duur: Studiedag van 10:00-16:00 uur
€ 185,00 excl. btw (€ 223,85 incl. btw) p.p.
Locatie: Utrecht
De structuur en vorm van de gebouwde omgeving heeft een bepalende invloed op het gedrag van de mens. Door oude en nieuwe gebouwen en steden te analyseren, leer je op welke wijze de fysieke omgeving gevormd wordt door onze cultuur en wat je kunt aanpassen om het samen leven te verbeteren.
€ 225,00 exclusief 21 ^% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving
Cultureel en maatschappelijke analyse met architectuurstijlgeschiedenis | Cursus
Door de gebouwde omgeving te analyseren leer je veel over de cultuur en maatschappelijke waarden en normen. Door je te verdiepen in de architectuurgeschiedenis kun je in nieuwe ontwerpen, renovaties of samenlevingsvraagstukken actief zoeken naar aansluiting op een bestaande cultuur.
€ 225,00 exclusief 21% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving
Samenleving verbeteren met behulp van architectuurtheorieën | Cursus
Veel architecten hebben hun visie op een betere woonomgeving op papier gezet. De praktijk moet uitwijzen of het idee ook haalbaar is. Hoe kun je deze theorieën testen en de succesvolle onderdelen opnieuw inzetten bij nieuwbouw, wijkrenovaties of het verbeteren van de sociale cohesie?
€ 225,00 exclusief 21% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving
Is de derde wereldoorlog aanstaande?
Volgens ex-marinier Ingo Piepers zal nog dit jaar een groot conflict beginnen. In zijn boek War(-ning) voorspelt hij dat met wiskundige zekerheid. Maar zijn de tegenstellingen in wereld nu werkelijk zo groot dat een gewapend conflict tussen de grootmachten onvermijdelijk is geworden?
Duur: 10:00-12:00 uur
€ 25,00 incl.btw
Locatie: Utrecht
Door: Drs. Erlend van Ark

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.

Social media

    Facebook
    Twitter @samenacademie
    LinkedIn
    Youtube